Ortadoğu Teknik Üniversitesi - Matematik Bölümü mezunu, 20 yıllık idarecilik, öğretmenlik ve akademik tecrübesiyle İlhan GÜR, eğitim hizmetini profesyonel öğretmen kadrosuyla tüm derslerdebire-bir gerçekleştiriyor.
"Middle East Technical University"
M.E.T.U.
1. Coğrafya dersine sevgi, merak ve ilgiyle yaklaştığınızda, onun zevkli bir ders olduğunu göreceksiniz.
2.
Her konuda olduğu gibi coğrafyada da öncelikle tanım ve kavramları öğrenmek gerekir. Çünkü anlatılacak konular, bu tanım ve kavramlar üzerine oturur. İklimin tanımını bilmeden hava durumu ile arasındaki farkı anlayamazsınız.
3. Tanım ve kavramları öğrendikten sonra konu içinde anlatılan kurallara yoğunlaşmalı, bunların hangi durumlarda geçerli olduğunu öğrenmelisiniz.
4. Konuları daha iyi ve kalıcı öğrenmeniz için atlaslardan, şekillerden, fotoğraflardan ve resimlerden yararlanmalısınız.
5. Konunun anlaşılması bu dersin öğrenilmesi için yeterli değildir. Konuları bilmenin yanında bu bilgilerden hareketle yorum da yapabilmelisiniz. Bu ise bol bol test çözerek kazanabilecek bir niteliktir.
6. Konularla günlük yaşantı arasında ilişkiler kurmalısınız. Anlatılan konuları adeta gözünüzde canlandırmalısınız. Bunun için kitaplarda yer alan görsel malzemelerden (resim, grafik, tablo...) yararlanabilirsiniz.
7. Yanlış yaptığınız sorular üzerinde durarak doğru cevabını ve sebebini mutlaka öğrenmelisiniz. Bu, ilk etapta zaman kaybı gibi görülse de ileride size zaman kazandırdığını ve artık daha az hata yaptığınızı göreceksiniz.
8. Çıkmış soruları çözmek size sınavda çıkabilecek sorular hakkında bir fikir verebilir.
DUYURULAR
BİREBİR EĞİTİM PROGRAMI
En Etkin Öğrenme Yönteminin, "Bireysel Eğitim" Olarak
Kabul Edildiği Günümüzde,
Öğrenci & Öğretmenin
En Uygun
Saat ve Yerde
Ders çalışmalarına olanak sağlayan bir Eğitim Yöntemidir.